Hepatit C

Lite information om hur det går till att göra ett digitalt test.

Digitalt hepatit C test hittar smittade i Stockholm som får möjlighet till enkel behandling via videomöte i mobilen.

1. Gör testet på hepatitctest.nu

2. Skapa remiss direkt till provtagning.

2. Ta blodprovet på något av Karolinska Laboratoriets 65 provtagningsställen.

3. Har du hepatit C får du möjlighet till kostnadsfri digital behandling i din mobil av infektionsläkare och hepatit C sjuksköterska från Karolinska Universitetssjukhuset.

Enkelt och kostnadsfritt! Din information delas enbart med Infektionsmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nobelpriset i medicin 2020 till tre forskare som upptäckte hepatit C!!!! Vi kan ta åt oss en liten del av äran i RHC och ELPA för detta pris genom allt hårt medvetandegörande- och upplysningsarbete vi har bedrivit i så många år. Grattis!!!!

Tove

....................................................................................

Här kommer en länk till en artikel publicerad i DN den 5 augusti 2020 om att "hundratals kan ha hepatit C utan att veta om det".

https://www.dn.se/nyheter/sverige/hundratals-kan-ha-hepatit-c-utan-att-veta-det/

Artikeln är också hämtad/sparad som .pdf-fil och finns i dokument.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information från Center for Disease Analysis (Centrum för sjukdomsanalys)

Sverige är ett av 11-13 länder som nästan säkert kommer att klara det åtagande som de flesta länder har skrivit under, nämligen att eliminera hep C till år 2030. Allt tyder på att Sverige kommer att klara detta mål, som enda land i Norden förutom Island, som är det första att klara av detta, tror jag. Det är lika många som dör i Europa varje år av hepatit C och dess följder, som t ex levercirrhos och levercancer, som av trafikolyckor, HIV, TBC och astma tillsammans! Så det är verkligen en bedrift att bli av med den massmördarsjukdom. Det är också därför oerhört glädjande att årets nobelpris i medicin gick till tre forskare, Harvey Alter, Michael Houghton och Chrles Rice, som har ägnat sitt liv åt att först upptäcka och sedan hitta behandlingar för just hepatit C. Deras pris kommer att öka medvetenheten hos människor jorden runt om denna fatala sjukdom, som orsakar så mycket lidande och så många följdsjukdomar.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.