Nyheter – mars 2024
Nyheter – september 2023
Nyheter – januari 2023
Nyheter – november 2022
Nyheter – februari 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – april 2021
Nyheter – februari 2020
Nyheter – januari 2020

Agenda för och protokoll från styrelsemötet den 22 okt, 2023

Publicerad lördag 28 okt 2023, 12:44

NYHETERStyrelsemötet hölls på ABF i Stockholm

Jag kombinerar här agenda för styrlesemötet med protokollet så att ni lättare kan koppla punkterna på agendan till det vi kom fram till.

Mvh Tove

AGENDA STYRELSEMÖTET DEN 22 OKT, 2023 PÅ ABF

 1. Välkomna!
 2. Vad återstår att göra av det vi lovat i policydokumentet för 2023?
 3. FHM:s bidrag
 4. Andra aktiviteter – resor – under resten av året.
 5. Fördelning av kostnad per aktivitet utifrån vad som återstår av statsbidraget.
 6. LHC ekonomi och aktiviteter
 7. Övriga frågor

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTET DEN 22 OKT, 2023 PÅ ABF

 1. Följande deltagare välkomnades av Tove: Monika, Leylufer, Julyet, Makieh och Awa.
 2. Vi bestämde att ”julbordet” för medlemmarna detta år skulle äga rum på tapasrestaurangen Aquí på Kammarkargatan 9 i Stockholm. De har inte julmat men väl fantastiskt god mat. Vi bestämde datum och tid: 12 nov, kl 16.00. Vi har råd med 15 personer och sista anmälningsdag är 6 nov. Tove sänder meddelande via hemsidan till medlemmarna.
 3. Folkhälsomyndigheten är obönhörlig, så varje krona som finns kvar den sista december måste återlämnas. Därför diskuterade vi tänkbara och faktiska kostnader och kom fram till att vi nog går ungefär jämnt upp när året är slut.
 4. Kvar finns kostnader för julbord och kursresa för en person (Annmari till Malta för Educational training) samt fasta kostnader. Vi väntade på återbetalning av flygresa till Israel i jobb med ELPA, p g a kriget har flygbolaget ställt in resan. Sedan mötet har dessa pengar kommit tillbaka till föreningen. Tove kommer att göra ett par resor inom Sverige med tåg och i ett fall även hotell för intervjuer i ELPA-projektets mångkulturgrupp.
 5. Vi beräknade ungefärlig kostnad per aktivitet i kombination med de fasta utgifterna (swish, telefon, bank etc) och tror att utgifter och kvarvarande kontoinnehav skall gå nästan jämnt upp men beslöt att om några tusen skulle bli över, kan dessa skulle kunna användas antingen till LHC och någon medlemsträff eller till någon måltid eller dylikt till styrelsen.
 6. LHC har inget statsbidrag detta år och måste klara sig på väldigt lite. När vi såg igenom policydokumentet över planerade aktiviteter under 2023, så har vi uppfyllt allt vi skulle erbjuda medlemmarna (när julbordet är färdigt) medan vi däremot inte har hunnit erbjuda styrelsen detsamma, vilket är orsaken till att vi kanske väljer en styrelsemiddag e d om det blir några pengar över i december.
 7. Monika föreslog att vi fr o m nästa år ska numrera våra styrelsemöten för överskådlighet. Det fick hon fullständigt gehör för, så nästa år är mötena numrerade (6 per år i normalfallet).

Med vänlig hälsning Tove Frisch, ordförande RHC

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.