Nyheter – mars 2024
Nyheter – september 2023
Nyheter – januari 2023
Nyheter – november 2022
Nyheter – februari 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – april 2021
Nyheter – februari 2020
Nyheter – januari 2020

Bildgalleriet

Publicerad fredag 1 mar, 14:05

NYHETERTeknisk inkompetens

Hej, jag var just på två dagars möte med EMA (European Medicine Agency) i Amsterdam med Marko Korenjak, ordförande i ELPA. Jag sitter i styrelsen för ELPA och är dess patientrepresentant i EMA, varför jag ofta får åka på möten dit. Här är tre bilder från den senaste resan, då bland annat den plattform diskuterades, som SvD hade en artikel om den 28 feb. Plattformen kallas CTIS och är ett illustrativt exempel på EU-byråkrati, som fick svenska forskare att skriva: Studier stoppa av monstruös byråkrati. Läs gärna den artikeln.

Annars var mötena denna gång de bästa någonsin i EMA. Alla deltagare var så engagerade och mötena blev livaktiga på ett sätt de sällan är. Väldigt roligt. Därtill är det alltid spännande och underhållande att vara på möte med ELPAs ordförande Marko K.

Jag är emellertid så inkompetent att denna text får skrivas här under Nyheter, i stället för under bilderna. Jag lyckades inte begripa hur jag skulle kunna skriva något under bilderna, vilket jag har behärskat tidigare men nu glömt. Därav denna nyhetsnotis.

Mvh Tove

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.