Nyheter – mars 2024
Nyheter – september 2023
Nyheter – januari 2023
Nyheter – november 2022
Nyheter – februari 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – april 2021
Nyheter – februari 2020
Nyheter – januari 2020

Verksamhet feb, mars, april, maj, juni, juli, augusti, sept, okt, nov och dec, 2020

Publicerad lördag 5 dec 2020, 15:40

Februari:

Hej alla medlemmar, Februari följde vår verksamhetsplan. Vi hade vårt årsmöte som planerat den 22 feb. Se protokoll under "dokument".

Mars:

Vi trodde att det skulle gå att ha ett planeringsmöte i mars, som vi hade tänkt men tyvärr är flera a oss riskpatienter, så när den 28 mars, mötesdagen, närmade sig, hade coronapandeminspridit sig så i Stockholm att vi inte tordes åka eller samlas.

April:

Coronakrisen har också gjort att den jättelika EASL-kongressen i London har skjutits på framtiden, till i augusti, och ELPA har ställt in sina möten i anslutning till samma kongress. Detta innebär att vi i styrelsen, som skulle ha åkt dit, kommer att stanna hemma. I april kommer vi alltså inte att följa verksamhetsplanen. Inte heller kan vi utnyttja tiden till medlemsevenemang p g a smittorisken. Vi beklagar verkligen detta men nu måste alla vara lojala för att få bukt med smittan.

Maj:

För bara ett par dagar sedan stod det klart att EASL-kongressen inte blir av ens i augusti utan alla ELPA.s möten i augusti kommer i stället att löpa elektroniskt. Riktigt svårt då vi har mängder av ärenden att behandla.

Därtill blir det, som ni förstår, inte heller möjligt för oss i styrelsen att åka på studiebesök till St.Petersburg, som det står i vår verksamhetssplan. Coronapandemin gör det omöjligt. Så inte heller maj blir en månad, i vilken vi kan uppfylla våra visioner och planer.

Juni

Som ni kan se på vår verksamhetsplan för år 2020, hade vi inga evenemang inplanerade i juni, vilket gör att denna månad faktiskt följde verksamhetsplanen trots coronan, till skillnad från de tidigare. Vi har semester men ni är som vanligt välkomna att kontakta oss via samtals/ jourtelefonen, via mail eller via vår hemsida.

Juli

WHD kom och gick den 28. Det skrevs mycket internationellt om hepatitsjukdomar. Vi kunde fortfrarande inte träffas p g a coronan men Lotta och jag kommer att sammanstråla senare i höst och planera för annonsen som nämns i verksamhetsplanen.

Augusti

Ingen aktivitet i vår verksamhetsplan och ingen i coronavardagen heller.

September

Inget evenemang enligt verksamhetsplanen men Lotta och jag kommer att träffas i slutet av månaden och planera för annonsen som skulle ha planerats i juli.

Oktober

Den 10 hade vi styrelsemöte. På agendan: 1 Ekonomin, medlemsträffar under coronaepidemin, annons i Mitt i,.

Ekonomin: Jag återkommer i den frågan efter vårt sista möte i år, den 19 dec, då vi ska gå igenom ordentligt hur vi kan rädda föreningens ekonomi under 2021.

Medlemsträff: Vi bestämde att vi skulle ha en medlemsträff på Skansen sönd den 11 nov. Vi skulle vara utomhus och sedan fika tillsammans där vi kunde sitta glest. Vi bestämde också att ha ett föredrag av den tidigare patienten och författaren Peter Roth, som skulle tala om sitt liv och framför allt sin bok "LIvet, hivet och döden" den 5 dec på Noaks ark.

Annonsen: Vi bestämde tillsammans med Mitt i att annonsen skulle publiceras lör den 14 nov i följande distrikt: Fyra innestadsdistrikt, Tensta, Rinkeby, Botkyrka och Salem. Jag skrev annonstexten och Lotta gjorde utformningen. Sedan förstorade Mitt i. Annonsen var hela 1/4:s sida och därför mycket synlig med olika färger i rubrikerna, så att den skulle dra till sig uppmärksamhet. Den innehöll både information om vår förening och hur man kAN bli medlem och information om fettlever.

November

Innan vi fick chansen att träffas på Skansen kom de nya restriktionerna om högst 8 personer samlade. Vi tordes inte längre genomföra träffen.

Däremot kom annonsen ut, som vi hade planerat den 14 november. Väldigt fin.

December

Peter Roth själv kontaktade mig och sa att han tyckte att vi skulle skjuta på hans föredrag till i början av nästa år, då vi bara hade kunnat vara 7 åhörare och föreläsaren själv. Jag förstår att det inte är roligt att tala för så få, därtill med risk att bli smittad. Jag höll med honom om att vi skulle skjuta upp hans föredrag. Det gör att precis alla våra projekt i år förutom annonsen har gått om intet p g a covid. Det är verkligen tråkigt. Vi kommer emellertid att ha ett styrelsemöte den 19 dec, som planerat, då både ekonomin och coronan sätter stora käppar i hjulet för oss. Jag återkommer här om mötets resultat.

Vänligen Tove

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.