Nyheter – mars 2024
Nyheter – september 2023
Nyheter – januari 2023
Nyheter – november 2022
Nyheter – februari 2022
Nyheter – juli 2021
Nyheter – juni 2021
Nyheter – april 2021
Nyheter – februari 2020
Nyheter – januari 2020

Kvartalsrapport apr-juni 2022, ELPA

Publicerad lördag 23 jul 2022, 10:09

NYHETERUnder ELPAS andra kvartal hände en hel del som är aktuellt för oss i RHC. Dels kunde RHC medverka i Elpas första styrelsemöte ansikte mot ansikte efter två års pandemi. Vi hade vårt första styrelsemöte utan zoom på Cypern. Därtill försiggick den stor ILC 2022, också den för första gång på flera år med fysisk närvaro.

I denna kvartalsrapport ser ni olika uppgifter, bl a från Cypern men också både bilder och text om vad som hände på EASLs stora konvent i London i juni 2022. Denna kongress brukar äga rum i april men p g a pandemin hade den blivit försenad till för oss i Sverige väldigt olämplig tidpunkt, nämligen över midsommar. Det var ändå fantastiskt att kunna träffa organisationsrepresentanter, läkare, sjukvårdspersonal i övrigt och patienter geografiskt så att säga. Tyvärr inträffade ju en storstrejk i London och England så att hela kommunikationsväsendet slogs ut. Detta gjorde att många, många deltagare flydde konventet efter bara ett par dagar för att hinna hem innan strjeken lamslog alla flyg, bussar och tåg. Därför var de sista dagarna en mycket mindre intensiv upplevelse än brukligt.

Från Sverige och RHC deltog jag, ordförande, och Tommy Lilo, vice ordförande. Det var givande att ha Tommy med. Vi hade roligt och det är lättare att hinna prata med olika intressenter när man är två. En hel del projekt och idéer presenterades, som ni kan läsa om i dokumentet. Vi har redan satt i gång med en kampanj för vuxenvaccination bl a, särskilt för hepatit B-patienter.

Mvh Tove

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.